Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eladta a Nógrád Megyei Hírlapot a Nógrád Hírcentrum Kft., így a nyomtatott napilap és az internetes portál mostantól a Mediaworks Hungary Zrt. kiadásában jelenik meg - olvasható a portálon.

A felcsúti polgármesternek és vállalkozónak így - legalábbis a fellelhető adatbázisok átnézése után - már 194 újságja, médiakiadványa lehet. A 24.hu május eleji cikkek szerint akkor még 192 volt ez a szám, nemrég azonban a FourFourTwo futballmagazint vásárolta meg, most meg a Nógrád Megyei Hírlapot.

Mészáros Lőrinc a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyarnak számít - ráadásul az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.

Így a 18 megyei napilapból már 13 a Mediaworkshöz tartozik. Korábbi lapinformációk szerint a Nógrád Megyei Hírlap két szempontból is kakukktojás. Egyrészt ez az egyetlen, amelyik már évek óta nem auditáltatja magát, így a példányszámáról nincs hitelesített adat a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetségnél (Matesz) - 2010 végi adat 6260 volt és ez azóta feltehetően kisebb lehet. Másrészt a napilap kiadója, a Nógrád Hírcentrum Kft. két magyar magánszmály vállalkozó tulajdonában volt a Céginfo.hu adatai szerint. A cég árbevétel a 2015-ös 162,5 millió után tavaly 170,6 millió forint volt, míg az adózás előtti eredmény mínusz -2,8, illetve plusz 1,6 millió forintra rúgott.