A változás nyomán a Tesco közép-európai üdítő kínálatához összesen 4100 tonnával kevesebb cukrot használ fel egy évben, az üdítők kalóriatartalma pedig 24 százalékkal csökkent.

A Tesco összesen 42 sajátmárkás üdítőitala receptjét vizsgálta meg, és csökkentette bennük a cukortartalmat, minden esetben figyelembe véve a vásárlói visszajelzéseket. Sokat dolgoztunk azért, hogy az üdítőitalok ugyanolyan finomak maradjanak, csak kevesebb cukrot tartalmazzanak. Reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel is hozzájárulhatunk vásárlóink egészségesebb életmódjához - mondta Jamie Walker, a Tesco Európa beszerzési igazgatója.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatásai alapján mind a felnőttek, mind a gyermekek napi cukorbevitelét az energiabevitelük 10 százalékára javasolt csökkenteni. A cukortartalom csökkentésének következtében például a Tesco Cola 100 milliliterjében 22 kalória van, míg a legnépszerűbb márkák hasonló termékeinél ugyanennyi mennyiségben több mint 40 kalória található.

A Tesco az elmúlt hónapokban fokozatosan vezette be továbbfejlesztett üdítőitalait - az utolsó termékek szeptember közepén kerültek az áruházak polcaira -, így a jövő hónap elejére minden sajátmárkás üdítőital megfelel a "legfeljebb 5 gramm" szabálynak - olvasható a mai bejelentésben.

Címlapkép forrása: Tesco.