Emellett az Erste-csoport leányvállalataként működő Erste Bank Oesterreicht találták a legjobb privátbanknak Ausztriában.

Nagy öröm az Erste számára hogy, az Erste Private Banking öt év alatt negyedszer nyerte el a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat. Ez az elismerés azt is jelenti, hogy az ügyfeleink bíznak bennünk és szakértelmünkben. Ezt Magyarországon is érezzük, hiszen az előző tíz évben megháromszorozódott hazánkban a legvagyonosabb ügyfélkört tömörítő privátbanki piac, míg az Erste ötszörözni tudta az általa kezelt vagyont. Az ügyféligények is jelentősen átalakultak, melyeket a bank többek között új szolgáltatások - itt leginkább a piacvezető vagyonkezelés termékre gondolok - és digitális megoldások bevezetésével és a generációk közötti vagyon átörökítéshez kapcsolódó tanácsadással támogatott - mondta Kállay András, a magyarországi Erste Bank Erste Prémium, World és Private Banking igazgatója.

A kiválasztás során a privátbanki és vagyonkezelési szegmensből érkezett szakértőkből álló bizottság 60 ország százhúsznál is több bankját hasonlította össze olyan alapvető teljesítménymutatók alapján, mint például a portfóliókezelés, az eszközallokáció, a kockázati audit, a kockázatkezelés, a növekedési stratégiák, az ügyfélszolgálat, az etikai megközelítés, az üzleti modellek, a munkatársak megtartása, valamint az innováció.

A Erste Privátbank hat banki piacán 16 ezer jómódú, összesen közel 17 milliárd eurós vagyont felvonultató ügyfelet szolgál ki. Az idén elnyert díjjal az Erste Csoport immár három egymást követő évben lett a kategória legjobbja. A bankcsoport a közelmúltban elnyerte a Euromoney pénzügyi magazin Kelet-Közép-Európa legjobb vagyonkezelési bankjának járó díját.