Mától ismét van légi összeköttetés a bolgár és a magyar főváros között. (A Malév leállása óta ugyanis egyetlen légitársaság sem repülte az útvonalat).  Ezentúl heti négy alkalommal közlekedik a Bulgaria Air bolgár nemzeti légitársaság Szófia és Budapest között,  vadonatúj brazil gyártmányú Embraer ERJ-190 típusú gépekkel.

A Bulgaria Air magántulajdonú légitársaság a csődbe ment Balkan Airlines helyén alakult, jelenleg hatszáz alkalmazottal és húszgépes flottával repülnek Szófiából 28 menetrend szerinti célállomásra Európában és a Közel-Keleten.

A Bulgaria Air lesz az első külföldi légitársaság, amely élvezheti a Budapest Airport Zrt. kis járatsűrűségű új útvonalakra (úgynevezett Thin Routes) adott legújabb kedvezményét, ami az üzemelés első három évében az utaskezelési díj 50 százalékának jóváírását jelenti, minden befejezett forgalmi év végén. A Budapest Airport ezzel is arra kívánja ösztönözni a légitársaságokat, hogy akár heti két-három-négy járattal is érdemes elkezdeni repülni egy eddig még nem használt útvonalon, ezzel is lefedve a budapesti járat-térképen még meglévő "fehér foltokat".