Az OTP Bank a Facebook oldalán arról írt, hogy a hitelintézet vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri az Ukrajnában történő harci cselekményeket. "Folyamatos kapcsolatban vagyunk az ukrán kollégákkal, hogy időben és hatékonyan tudjuk őket segíteni. A kollégák biztonsága érdekében a harci cselekményekkel érintett területeken a fiókok nem nyitnak ki" - írják.

Az OTP csoport kollégái közül sokan érdeklődtek a segítségnyújtás lehetőségeiről, de konkrét felajánlások is érkeztek. Felemelő látni ezt a fajta szolidaritást, ahogy az OTP-s közösség tenni akar a szükséget szenvedő munkatársaiért. Jelenleg az igények felmérése zajlik, illetve belső adománygyűjtést is indítottunk annak érdekében, hogy minél gyorsabban tudjunk reagálni az ukrán kollégák igényeire és valóban abban és ott tudjunk segíteni, ahol erre szükség van - közölte a bank.

A közösségi médiában állt ki az ukrán családokért a CIB Bank is. "A szolidaritás és segítség nem ismerhet határokat. Szomszédunkban, Ukrajnában háború tört ki. A CIB csoport ezúton is kifejezi együttérzését és támogatását az ukrán társbankunkban, a Pravex Bankban (ПРАВЕКС БАНК) dolgozó kollégáink és családjuk, valamint természetesen egész Ukrajna, különösképpen a kárpátaljai magyarság felé" - írják a Facebookon. 

A CIB csoport 3 millió forint összegben azonnali humanitárius támogatást nyújt olyan segélyszervezeteknek (a kiválasztás folyamatban), amelyek elsősorban a Kárpátalján élő magyar kisebbség, de természetesen minden rászoruló számára tud jelen körülmények között támogatást nyújtani.

Az ukrán-magyar határhoz legközelebbi bankfiókokat (Mátészalka, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc) felkészítik egy esetlegesen bekövetkező menekülthullám során szükségessé váló igényeknek való megfelelésre: nyitva tartásuk szükség szerinti kibővítése, valamint az ATM-ek folyamatos készpénzfeltöltése a megszokott mennyiségen és gyakoriságon túl történik majd.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.