Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Apple Pay fókuszában a biztonság és a személyes adatok védelme áll. Bankkártyával való használata során a tényleges kártyaszámokat nem tárolja el sem a készülék, sem az Apple szerverei. A szolgáltatás egyedi azonosítót rendel a kártyához, amit titkosítva, biztonságos módon tárol el a készülék biztonsági alkalmazása. Minden egyes tranzakciót egyszeri, egyedi, dinamikus kóddal lehet engedélyezni.

Az UniCredit Bank ügyfelei mostantól egy újabb kényelmes, biztonságos digitális megoldás előnyeit élvezhetik: az Apple Pay használatával még könnyebbé válik a mindennapi bankolás, az üzletekben és az alkalmazásokban, interneten való fizetés. Az Apple Pay egyszerűen beállítható, és az alkalmazással a felhasználók továbbra is élvezhetik a bankkártyák minden előnyét. Az üzletekben az Apple Pay az iPhone SE, iPhone 6 és újabb készülékekkel, valamint az Apple Watch órával használható.

Az alkalmazásokban és weboldalakon történő online vásárlást is megkönnyíti az Apple Pay a Touch ID alkalmazásával vagy a Face ID arcazonosításával. Utóbbi esetben elég az oldalgombot kétszer megnyomni és a képernyőre nézni a tranzakció jóváhagyásához. Így az Apple Pay-jel nincsen szükség hosszú azonosítómezők kitöltésére. Termék vagy szolgáltatás mobilalkalmazásból, illetve Safarin át való kifizetésére az Apple Pay az iPhone 6 és újabb telefonokon, iPhone SE, iPad Pro, iPad (ötödik generáció), iPad Air 2 és iPad mini 3 és újabb készülékeken használható.

Emellett a 2012-ben vagy azután megjelentetett, macOS Sierra operációs rendszerrel működő Mac számítógépről is elindítható a fizetés, amelyet ezután iPhone 6 vagy újabb készülékről, Apple Watch okosóráról vagy az új MacBook Pro és MacBook Air készülékről, Touch ID segítségével lehet visszaigazolni.

Az UniCredit a hazai nagybankok közül az utolsó, amelyik elindította az Apple Payt. A szolgáltatást az OTP, az Erste, a Gránit Bank, a Budapest Bank, a CIB Bank, a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank és az MKB ügyfelei is használják már egy ideje. Emellett számos fintech-cégnél is elérhető.