Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mi a kapocs a ’80-as években mélyszegénységben élő indiai emberek és a bankok 21. századi társadalmi felelősségvállalása között? Milyen hatással volt egy nyékládházi idősotthon működésére az UniCredit Bank? Mi az a SIB, az esg és az SDG, és ezek a hárombetűs szavak hogyan befolyásolják a bankok és a bankolás jövőjét? Minderre és sok egyéb, aktuális kérdésre kaphatnak választ a hallgatók az UniCredit podcast-sorozatából.

A hatrészes sorozatban Mihálovits András gazdasági újságíró, rádiós műsorvezető az UniCredit szakértőivel beszélget, akik az alapfogalmak ismertetésétől az átfogó, nemzetközi folyamatokig minden olyan témát érintenek, amelyet manapság a fenntarthatóság és a bankok összefüggésében tudni érdemes. Műsorvezető és vendégei pénzügyekről „nyakkendő nélkül” beszélgetnek, így a sorozat nem csak a pénzügyi világ bennfenteseihez, de a globális trendek iránt érdeklődő „átlagemberekhez” is szól.

Társadalmilag felelős bankolás

Az első adásban a hallgatók megismerkedhetnek egy újfajta banki gondolkodással és finanszírozási móddal, a Social Impact Bankinggel. Ezt a programot többek között azok a fenntartható fejlődési célok hívták életre, amelyeket az ENSZ fogadott el 2015-ben. A második adás főszereplői azok a vállalkozások, amelyeknek nem csupán gazdasági, de társadalmi céljaik is vannak. Kiderül az is, hogy mi különbözteti meg ezeket a társadalmi vállalkozásokat a hagyományos, for-profit vállalkozásoktól.

A sorozat harmadik része Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, Nyékládházára repíti az érdeklődőket, akik egy társadalmi vállalkozás, egy idősotthon példáján keresztül láthatják, hogy mit is jelent a gyakorlatban, amikor egy bank kedvező kamattal és biztonságos futamidővel finanszíroz egy vállalkozást, amely szociális hasznot hoz a társadalom számára.

A negyedik adás a „befektetések koromszűrőjéről”, az ESG-minősítésről szól. Az ötödik epizódban a mentorálás fontosságáról esik szó. A mentorálással a hazai társadalmi vállalkozások „új szemüveget felvéve” nagyobbra nőhetnek és fejleszthetik a pénzügyi szemléletüket. A sorozat egy rendkívül fontos témával, a mindenkit érintő pénzügyi edukációval zárul. Az utolsó adás áttekinti, hogy a kisiskolásoktól a felnőttekig kinek milyen lehetősége van arra, hogy a pénzügyek terén tudatosabb és magabiztosabb legyen. Ez a tudás ugyanis mindenkit érint: a zsebpénztől a hitelen át egészen a vállalkozás-indításig számos esetben támaszkodunk az ismereteinkre.