Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 9,5 milliárd forintos beruházáshoz 3,6 milliárd forint európai uniós forrást nyert el az MVM a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) egyik pályázatán - közölte az MTI tudósítása szerint Molnár Szabolcs, az állami tulajdonú MVM Csoport termelési vezérigazgató-helyettesének tanácsadója.

A szegedi fotovoltaikus erőmű több mint 12 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedező villamos energiát tud majd megtermelni, amellyel éves szinten mintegy 28 ezer tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása.

43 ezer napelemet helyeznek el nagyjából 60 hektár területen Szeged északi részén, a napelempark 2023 nyarán kezdheti meg a kereskedelmi üzemet. A tervek szerint a panelek 25 évig stabilan üzemben lesznek - tette hozzá a tanácsadó.

Szeged lenne a legzöldebb nagyváros

2019-ben a városvezetés azt a célt tűzte ki, hogy Szeged legyen a legzöldebb nagyváros az országban - mondta el Mihálik Edvin (Momentum) Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka. Már működik a geotermikus program - amellyel meg tudják felezni a város gázfogyasztását, és ezáltal a levegőbe kikerülő szén-dioxid mennyiségét - a napelemek felszerelésével pedig zöld áramot is tudnak majd biztosítani.

Az MVM-csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata 7 szélerőművet és több mint 100 naperőművet üzemeltet Magyarország területén. A kft. középtávú stratégiája keretében folyamatosan bővíti környezetbarát erőművi portfólióját. Megvalósítás alatt álló Megújuló Programja keretében a szegedivel együtt 33 új naperőművet épít országszerte a Környezeti és energiahatékonysági operatív program támogatásával - írta az MTI.