A UPC Magyarország hosszabb ideje tartó teljesítményéhez a dinamikus üzleti és mobil szolgáltatások növekedése mellett a hálózatfejlesztés járult hozzá.

A monori körzetben indított nagyszabású hálózatkorszerűsítésnek köszönhetően már közel 42 ezer háztartás számára épült ki a csatlakozási lehetőség a UPC szupergyors internet és TV szolgáltatásaihoz. A vállalat emellett jelentős beruházásokat valósított meg a hálózat DOCSIS 3.1-es szabvány szerinti fejlesztésére Budapest környékén, hogy tovább növelje hálózatának kapacitását, stabilitását és megbízhatóságát. Ezek a beruházások képesek kiszolgálni a növekvő adatvolumenre és még innovatívabb szolgáltatásokra vonatkozó igényeket, és érezhetően pozitívan hatnak az ügyfélélményre és ‑elégedettségre - olvasható a UPC Magyarország közleményében.

A vállalat 2019 első negyedévében 6,6 százalékos árbevétel-növekedést ért el 2018 első negyedévéhez képest. Az előfizetések száma a mobilelőfizetéseket is beleértve megközelítette a 2,2 millió darabot. A lakossági és üzleti vezetékes és mobilelőfizetők száma túllépte a 872 200-et, amely közel 17 ezerrel több mint 2018 első negyedévében.

Az előző évhez viszonyítva a nagysebességű internet előfizetések száma több, mint 27 100‑zal bővült, és így elérte a 700 400-at, miközben a digitális és analóg televízió előfizetések száma elérte a 691 200-at, amely 5900-zal haladta meg az előző év azonos időszakának teljesítményét. A mobilelőfizetések száma átlépte a 115 800-at, amely közel 23,3 százalékos bővülés 2018 első negyedévéhez képest.

A UPC szolgáltatásai már az ország 1,83 millió háztartásában érhetők el. A Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében -  a 600 millió forintos állami támogatással - a UPC Magyarország a pályázaton elnyert 12 ezerből 8500 háztartásba már eljuttatta modern hálózatát. A kormányzati és saját forrásokból megvalósított hálózatfejlesztés 14 településen valósul meg a monori, a dabasi és a gyári járásokban - közölte a vállalat, amely szerint 2019 első negyedévének végére összesen kilenc településen a SZIP-fejlesztések közel 70 százaléka már megvalósult.

A UPC Magyarország az elmúlt 4 évben közel 70 milliárd forint értékű fejlesztés és beruházás révén több mint 300 ezer új háztartásba juttatta el szupergyors hálózatát.