A FlightAware.com nyomon követési weboldalon található összesítés szerint vasárnap délutánra több mint 3600 járatot töröltek, köztük több mint 2100-at, amelyek az Egyesült Államokból indultak, vagy az Egyesült Államokon belül indultak. A késő, de nem törölt járatokkal együtt összesen több mint 6400 járat késett – írja a Reuters.

A közlekedési ügynökségek szerte az Egyesült Államokban szintén felfüggesztették vagy csökkentették a szolgáltatásokat a koronavírus okozta munkaerőhiány miatt.

Az omicron-variáns rekordszámú megbetegedést hozott, és a világ nagy részén belerondított az újévi ünnepségekbe.

Az amerikai hatóságok szombaton legalább 346 869 új koronavírusost regisztráltak a Reuters összesítése szerint. A Covid-19 okozta halálesetek száma az Egyesült Államokban legalább 377-tel 828 562-re emelkedett.

Az amerikai légitársaságok utaskísérői, pilótái és kisegítő személyzete az ünnepi utazási szezonban nem voltak hajlandó túlórázni, annak ellenére, hogy komoly pénzügyi ösztönzőket ajánlottak fel. Egyes légitársasági szakszervezetek szerint sok munkavállaló tartott a Covid-19 megbetegedésétől, és nem örült annak, hogy engedetlen utasokkal kell foglalkoznia.