A napokban az Index számolt be arról, hogy a földi kiszolgáló cég a légitársaság honlapján szereplő 30 euróval szemben 20 ezer forint kér azoktól az utasoktól, akik elfelejtettek online becsekkolni. A cikk szerint a panaszok dacára a fapados légicég szemet hunyt partnere gyakorlatával szemben. A Malév Ground Handling egyik munkatársa a pórul járt utasoknak úgy fogalmazott, hogy intézményesített lehúzás folyik a reptéren.

A Wizz Air ma nyilatkozatban reagált hivatalosan a budapesti repülőtéren dolgozó földi kiszolgáló partnere, a Malév Ground Handling Zrt. közelmúltban folytatott, megtévesztő gyakorlatára.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója  szavai szerint "a Wizz Air megerősíti, hogy álláspontja szerint jelenlegi működésével a Malév Ground Handling Zrt. megsérti jogi kötelezettségeit, amikor a kihirdetettnél magasabb árat számít fel az utasoknak, illetve a Wizz Air kínálatában nem szereplő szolgáltatásokat értékesít számukra."

A közlemény szerint a helyzet megoldásának érdekében minden lehetőséget megvizsgálnak, beleértve a szerződés felmondását is.

Azt írják, a Wizz Air szigorú követelményeket szab az utaskezelés területén, és elvárja, hogy kiterjedt hálózatán belül minden partnere eleget tegyen ezeknek. Ha ezeket bármely partner megszegi, és félrevezeti a Wizz Air utasait, akkor alapos vizsgálattal, illetve szükség esetén jogi lépésekkel kell szembenéznie.