Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat két részből áll. Az első az iváncsai iparterület megközelítésére szolgáló út, míg a második az iváncsai belterület közútfejlesztésének a tervezése. A kettő együtt kerül 904 millióba. 

A nyertessel január 20-án kötött szerződést a NIF.  Indult még a közbeszerzésen az UTIBER Közúti Beruházó Kft. is.

A Napi.hu tavaly januárban adott hírt arról, hogy újabb akkumulátorgyárat építenek Magyarországon ázsiai befektetők. A dél-koreai SK Innovation 681 milliárd forintért tervez új gyárat építeni Iváncsán, amihez a magyar kormány rekordösszegű állami támogatást ad, de azt egyelőre nem árulják el, mennyit. A támogatás összegére júniusig kellett várni,  akkor az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorokat gyártó üzem infrastruktúrájának a kiépítésére mintegy 50 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

December végén pedig arról írtunk, hogy az "Iváncsa és térsége fejlesztéséhez szükséges víziközmű-beruházások” elnevezésű projektre kiírt közbeszerzést a Mészáros és Mészáros Zrt. nyerte meg nettó 19 milliárd 796 millió forinttal.