Az újrainduló járat Dubajból helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul és magyar idő szerint 12.40-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a magyar fővárosból délután négy órakor indul és 23.20-kor érkezik Dubajba. Október 25-től azonban már téli menetrend szerint közlekedik a gép: Budapestről 15.10-kor száll fel, míg visszafelé reggel 8.40-kor indul. A járatra Economy és Business osztályokra lehet jegyet foglalni. A légitársaság szélestörzsű gépének köszönhetően jelentős teherszállító kapacitást is kínál, amely segítheti a magyar gazdaságot, a kereskedelmi kapcsolatok fellendülését a járvány idején is - közölte az Emirates.

Mint ismert, Magyarország lezárta a határait a külföldiek előtt, az országba visszatérő magyar állampolgárokra két hetes karantén kötelezettség van érvényben. Az utazási kivételek között szerepel, hogy nincs karanténkötelezettség, ha valaki üzleti út miatt kell repüljön.

Az Emirates 51 millió Ft összegig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 34 ezer Ft összegig a karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során Covid-19-fertőzéssel diagnosztizálják őket. A költségtérítés - amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez - a 2020. december 31-ig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól. A költségtérítés az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes, abban az esetben is, ha az utas tovább utazik, miután megérkezett az úti céljára. A szolgáltatás részleteiről az alábbi linken olvashat.

Az légitársaság rugalmas jegyfoglalási feltételeket biztosít magyar utasai számára. Minden 2021. március 31. előtt vásárolt Emirates-repülőjegy esetében lehetőség van az átfoglalásra, illetve a megvásárolt, de fel nem használt jegyek esetében a légitársaság biztosítja a jegyek érvényességének további két évvel való meghosszabbítását vagy a jegyek utazási kuponként való felhasználását. Jegyeket az emirates.com honlapján, az Emirates applikáción keresztül, az Emirates jegyirodáiban, illetve utazási irodákon keresztül lehet váltani. A jegyfoglalási feltételekről ezen a weboldalon tájékozódhatnak az utasok.

A világjárvány miatt a budapesti légiforgalom drasztikusan visszaesett.