Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Neckermann Magyarország egészségesen működik, nincs rendezetlen ügye, összes idei és jövő évi foglalása ki van fizetve, és a további működése normál esetben biztosított - mondta a turizmus.com-nak Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezető igazgatója annak kapcsán, hogy csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amely a Neckermann tulajdonosa is.

A Neckermann piacvezető utazásszervező a hazai piacon, tavaly 18,3 milliárd forintos bevétel mellett 651 millió forintos profittal zárt a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. Ellenben 5,6 milliárd forint a rövid lejáratú kötelezettsége és 4,1 milliárd forint az eredménytartaléka. Békefi Veronika szerint a magyar cég az osztrák Thomas Cook Austria AG leányvállalata, amennyiben a brit céggel bármi történik, a Neckermann Magyarország legfeljebb értékesítik. A Thomas Cook Austria AG leállította az utazások értékesítését, és nem tudja garantálni a lefoglalt utazások teljesítését sem. A magyar leányvállalat a Facebook-oldalán reagált a Thomas Cook pénzügyi krízisére. "A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország, egy egészséges cég, továbbra is folytatja a működését" - közölték.

Becslések szerint a külföldi érdekeltségeket is beleszámítva meghaladhatja a 600 ezret azoknak az utasoknak a száma, akik jelenleg a Thomas Cook által szervezett utakon vesznek részt. A jövőbeni időpontokra meghirdetett utakra üzletági szakértők adatai szerint egymillió foglalás van érvényben. A brit közlekedési minisztérium, a külügyminisztérium és az üzleti ügyek minisztériuma által ismertetett közös tájékoztatás szerint haladéktalanul hozzákezdenek a már kidolgozott, Matterhorn-művelet nevű készenléti terv végrehajtásához a Thomas Cook szervezésében külföldön tartózkodó csaknem 160 ezer brit utas hazaszállítására.