A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a 471-es számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának fejlesztését tartalmazza. A 2x2 sávos út .Debrecen és Hajdúsámson között 4,5 kilométer, míg a Hajdúsámsont elkerülő rész 8,5 kilométer hosszú lesz. A 22 milliárd forintos összköltségből az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatása 16 milliárd forintot tesz ki. A különbség az áfa és az Unió felé el nem számolható egyéb költség. Beruházó a NIF lesz.

Egy másik határozatban a kormány hozzájárult a Székesfehérvár déli összekötő út építéséhez. Megvalósul a város déli részén a Seregélyesi út (62-es számú főút belterületi szakasza) és a Sárkeresztúri út (63-as számú főút belterületi szakasza) közötti átkötés, 4085 méteren Az új úton két vasutat keresztező felüljáró is épül. A költsége 4 milliárd 479 millió forint. A beruházásra az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból lesz pénz.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzé tette az M60-as, Pécs és Szigetvár közötti gyorsforgalmi út tervezésére kiírt tender eredményét. A 37 kilométeres utat 1 milliárd 219 millió forintért az Unitef'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., valamint az Utiber Közúti Beruházó Kft. tervezheti meg.