A hét második felében most várhatóan nem változnak a magyarországi üzemanyagárak. Így péntektől a benzin és a gázolaj literenkénti ára marad a mai szinten, ami a 95-ös esetében 372 forintot jelent, a gázolaj átlagára pedig 385 forint - adta hírül a Holtankoljak.hu.

Legutóbb, ma azaz szerdán emelkedett a benzin ára, literenként bruttó 3 forinttal lett drágább. A gázolaj ára most nem változott. Korábban a múlt pénteken volt drágulás a kutakon, akkor a benzin átlagára 3 forinttal, a gázolajé pedig 4 forinttal emelkedett.

Így az átlagárakat tekintve Magyarországon már visszatértünk a koronavírus-járvány előtti időszakhoz, 2020 március elején volt utoljára ilyen magas a benzin és a gázolaj átlagára, ami a 95-ös benzin esetében 368 forintot, a gázolajnál pedig 381 forintos átlagárat jelentett.

A Brent hordónkénti ára az év eleji 60 dollárról a koronavírus-járvány hatására április közepére 20 dollár környékére esett, azóta viszont erősödött, mostanra 40 dollárnál is többet kell érte fizetni. Szerda reggel a Brent ára hordónként 0,75 százalékkal, 43,22 dollárra emelkedett.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.