Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A héten igen aktív mozgások mutatkoztak a nemzetközi olajpiacon: az USA tartalék olaj készleteket szabadított fel annak érdekében, hogy csökkentse a hazai üzemanyagainak árát. A Biden-i döntés viszont komoly és azonnal eredményeket nem hozott, a Brent olaj ára 80 dollár körül mocorgott - olvasható a portál Facebook oldalán.

Aztán pénteken közel 10 százalékos zuhanást mutatott, nem csak az olaj árfolyama, de a legtöbb tőzsdei jegyzés. Új hírek jelentek meg a pandémiát illetően, egy úgynevezett szupervariánsról Dél-Afrikából, melynek hatására a tőzsdék jelentős zuhanással zártak. A Brent hordónkénti ára 71 dollárig csökkent, ami komoly reményt adhat arra, hogy csökkenjenek a hazai üzemanyagárak.

Nyilván a hatósági árak miatt a legtöbb kúton továbbra a 480 forintos árakat fogjuk látni, de ahogy már most is lehet találni ennél olcsóbb kutat, várhatóan ez a jövő héten sem lesz másképp. A forint árfolyama szinten pont ugyanott zárt a hét végén, ahol indul a hét elején (326 forintot fizetünk jelenleg a dollárért), így ez nem lesz hatással a hazai nagykereskedelmi üzemanyagárakra.