Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez azt jelenti, hogy 1600 új bejegyzett munkanélküli mellett 1600-an találtak maguknak munkát, vagy csak nem mentek el a megbeszélt időpontban a hivatalokba, így automatikusan törölték őket a regisztrációból.

Az adatot a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán ismertette a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel Bodó Sándor munkaerőpiacért felelős államtitkár. Egy héttel korábban még 1400 kilépő helyére 1700 új munkát kereső adatai kerültek be a nyilvántartásba, de még nem tudni, tartós marad-e az egyensúly, túljutottunk-e már a foglalkoztatási mélyponton - írta a napilap.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a koronavírus-járvány kezdetén, március 12-én összesen 281 ezer ember szerepelt a regisztrált álláskeresők listáján, míg május 20-án 363 ezer. Egy átlagos évben az új közfoglalkoztatási programok indulása előtt, márciusban mindig magasabb a munkanélküliség, mint az év többi hónapjában, de idén áprilisban 330 ezerre ugrott az álláskeresők száma, s májusban tovább nőtt.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatási portálja ugyan még csak az áprilisi adatokat tette közzé, de György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára egy napokban rendezett konferencián azt mondta: a "közfoglalkoztatottak számának emelkedése megállt, három hete 88 ezer embernek biztosít megélhetést".