Változatlan tulajdonosi struktúra mellett holdinggá alakult és Justin István személyében új ügyvezetőt nevezett ki a Szamos Marcipán Kft. élére a Szamos családi vállalkozás tulajdonosi menedzsmentje - adta hírül a társaság.

Az 53 éves szakember széleskörű kereskedelmi, áruforgalmi tapasztalattal és termékismerettel érkezett a céghez, mintegy 15 évig dolgozott a Stollwercknél, melynek ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte.

A tulajdonosok és az igazgatótanács által irányított Szamos holding stratégiája alapján zajlanak azok az átalakítások és bővítések is, amelyek az immár 500 embert foglalkoztató csoport jövőjét alakítják majd. A holding felügyelete alá összességében öt saját cég tartozik, melyek közül a csaknem 250 főt foglalkoztató Szamos Marcipán Kft. a legmeghatározóbb.

A holdinggá alakulás elsődleges célja az volt, hogy a Szamoson belüli különböző üzletágakat és tevékenységeket egységes keretbe foglalja, azaz a teljes cégcsoportra vonatkozó stratégia mentén racionalizálja a gazdálkodást - közölte a társaság.