A Magyar Postánál többe kerülnek keddtől a hivatalos iratok: 360 forint helyett 370 forint lesz. 5 forinttal drágul az ajánlott és tértivevény többletszolgáltatás, az ajánlott küldeményt 295 forintért, a tértivevény többletszolgáltatást 205 forintért lehet majd kérni.

A postai egyetemes szolgáltatásban nyújtott belföldi postacsomag ára a leggyakoribb, azaz 2 kilogramm alatti súly esetén az eddigi 1490 forint helyett 1530 lesz. Előbbi 2,7 százalékos áremelést jelent, de a nehezebb csomagok díja ennél erőteljesebben emelkedik. Az időgaranciás csomagszolgáltatás esetében minden kategóriában 3 százalékos a drágulás.

Nem változik viszont a már korábban jól megemelt csomagautomata szolgáltatási díj, marad a 889 forint, ami egységes minden méretre - olvasható a portálon.

Ugyancsak nem emelkedik a leggyakrabban feladott termék, a nem könyvelt (közönséges) levél díja. A 30 g-os levél feladása továbbra is 120 forint lesz, az 50 g-os levél feladása pedig marad 160 forint. Ugyanígy nem változik a levelezőlap és a képeslap ára sem, az eddigi 120 forintért lehet ezeket feladni, valamint marad az elsőbbségi levelek ára 155, illetve 210 forint.

Több pénzforgalmi (nem a magánügyfeleket érintő) díját a posta már az év elején megemelte 5 százalékkal.