Az anyavállalat honlapján megjelent bejelentés szerint a vállalat emellett környezetkímélő, újrahasznosított műanyagból készült táskákat fog bevezetni. A műanyag bevásárló táskákon kívül a Spar Magyarország vásárlói papírzacskókat, papír-hűtőtáskákat és többcélú, környezetbarát táskákat vehetnek majd igénybe - írja az ESM Magazine kiskereskedelmi szaklap.

A cég - beszámolója szerint - már számos környezetvédelmi és fenntarthatósági erőfeszítést tett: 2017-ben 583 tonna üveghulladékot fogadott gyűjtőhelyein.

Négy évvel ezelőtt az áruházakba üveg- és papírhulladék szelektív gyűjtőpontokat létesítettek. A 2014 és 2017 közötti időszakban az újrahasznosított papír és hulladékpapír mennyisége 20 százalékkal nőtt a társaságnál.

Tavaly a hulladékkibocsátási mennyiségének 404 százalékát gyűjtötte vissza és gondoskodott az anyagában történő felhasználásáról.

Bővítik franchise-hálózatukat

A Spar tovább bővíti franchise hálózatát, amelyhez az elmúlt egy évben 25 eladóhely csatlakozott; a társaság hétfői közleménye szerint az üzletághoz tartozó boltok mintegy 1500 embernek adnak munkát, éves forgalmuk pedig 36 milliárd forint - írja az MTI.

A franchise hálózat 2012-ben két üzlettel indult, 2017-ben 142-re nőtt a csatlakozó partnerek száma, az üzleti modellhez mára 158 egység tartozik. A kezdeti forgalom 237 millió forint volt, tavaly már megközelítette a 36 milliárd forintot. A forgalom túlnyomó részét, 70 százalékát a Spar partner, illetve a Spar market egységek adják, közel 15 milliárd, illetve 13 milliárd forint értékben.

A Spar 27 éve van jelen Magyarországon, a cégcsoport forgalma 562,5 milliárd forint volt tavaly, 8,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A társaság mintegy 13 ezer munkavállalóval Magyarország hatodik legnagyobb foglalkoztatója.

A fotó forrása: Spar Hungary Kft.