Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A három társaság együtt nagyságrendileg egymillió ügyfelet szolgál ki. Új üzemméretben egyesítjük erőforrásainkat és optimalizáljuk értékesítési struktúránkat. Az egyesülés nem befolyásolja az ügyfelek meglévő szerződéseit, illetve ezzel kapcsolatosan semmilyen teendőjük nincs - jelentette be Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A tulajdonos Vienna Insurance Group (VIG) számára Magyarország azon négy kiválasztott piac közé tartozik, ahol a cég középtávon legalább 10 százalékos piaci részesedést kíván elérni. A vállalatok egyesülésével a VIG Magyarországon egy olyan üzemméretet ér el, amelyben jóval hatékonyabban tudja végezni biztosítási tevékenységét: optimalizálja működési folyamatait, koncentrálja erőforrásait a digitalizációs fejlesztésekre.

A szükséges jogi jóváhagyásokat követően az egyesülés várhatóan 2018. január elsején történik meg.

A 2016 végi piaci adatok alapján az új biztosító piaci részesedése 7,6 százalékot tenne ki 69,8 milliárd forint díjbevétellel, ebből 26,1 milliárd nem-élet-, 43,6 milliárd forint pedig életbiztosítás, ami az ötödik helyet jelenti a piac ezen szegmensében. A három biztosító közül az Erste és a Vienna Life alapvetően a személybiztosítási szektorban érdekelt, míg az Union Biztosító a nem életbiztosításoknál is jelentős díjbevétele van.