Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyéni érdekek és háttér paktumok nélkül működő budapesti kamara mellett érvelt Krisán László a BKIK elnöke, és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője is a fővárosi szervezet szerdai küldöttgyűlésén.

Az elmúlt hónapokban súlyos válságon átment szervezet megújulására a két hónappal ezelőtti küldöttgyűlés tette meg az első lépést.

Az akkor megválasztott elnök, Krisán László a szervezet mai küldöttgyűlésén új alapszabályra tett javaslatot.

Krisán László az MTI szerint kifejtette: az új alapszabály kinyitja az ajtót a korábbi struktúra megváltoztatására, új szervezet létrehozására ad lehetőséget a korábbi szűk mozgástér helyett.

A vállalkozói bizalom építését szolgálja, hogy a vállalkozásoknak bebizonyítják: a kamara szolgáltat, segítséget ad a vállalkozásoknak, tehát ellenértéket nyújt az önkéntes kamarai tagságának, illetve a regisztrációt megfizető fővárosi vállalkozásoknak.

A BKIK elnöke szerint a fővárosi kereskedelmi és iparkamara eddig nem mutatta be a vállalkozásoknak, így nem is tudnak róla, hogy milyen mennyiségű és minőségű ingyenes szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A megújulás részeként a BKIK minden olyan uniós és hazai pályázaton elindul, amellyel a vállalkozásoknak hasznos szolgáltatást tud nyújtani. A főváros és a kerület vezetésével új alapokra helyezik a kapcsolatot, és a kamara közvetíti az üzleti szféra álláspontját, véleményét a konkrét kérdésekben, segítve ezzel az adott szintű gazdasági döntéshozók munkáját.

Ezt megelőzően Parragh László az MKIK elnöke fogalmazta meg azokat az alapelveket, amelyek mentén szükségesnek és elképzelhetőnek tartja a budapesti szervezet megújulását.

Parragh szerint a szervezet tekintélyének vissza szerzésére csak akkor van lehetőség ha a szakmaiság, a szervezettség, az átláthatóság érvényesül. A személyes  érdekek helyett a vállalkozók érdekeinek képviseletére van szükség, s ebben nem lehet kompromisszum. A küldöttgyűlésnek döntenie a válsághelyzetből való kiútról.

Az új alapszabályt a küldöttgyűlés döntő többséggel elfogadta. A budapesti kamara küldöttgyűlése meghosszabbította a BKIK 2016. évi mérlegének elkészítési határidejét hatvan nappal, miután a kamara leányvállalatai és a céltartalékok további könyvvizsgálata szükséges. A 2016. évi BKIK-mérleg elfogadása ősszel várható.