Még alig száradt meg a tinta az önkéntes pénztárakról szóló törvény módosításán, az MKB Egészségpénztár az elsők között élt a szolgáltatások bővítésének lehetőségével: a december 29-i közgyűlésen elfogadták az önsegélyező szolgáltatások felvételét, így január 1-jétől az egészség-megőrzési célú kiadások mellett a szociális jellegű szolgáltatások is elszámolhatóak a pénztárban. A kibővülést névváltozás is tükrözi: az új évben már új néven MKB Egészség- és Önsegélyező Pénztárként biztosít megtakarítási lehetőséget tagjai számára az ország második legnagyobb egészségkasszája.

Az önsegélyező szolgáltatások között szerepel például a szülési segély, a gyermekgondozási-, a gyermeknevelési vagy a beiskolázási támogatás is, amely keretében akár a gyermek tandíjának, kollégiumi vagy albérleti díjának is egy részét lehet majd a pénztáron keresztül fizetni. Nagy segítség lehet az otthoni gondozás, az intézményi idősgondozás, a munkanélküliségi ellátás, vagy a temetési segély elszámolásának lehetősége.

Az új önsegélyező szolgáltatás bevezetésével olyan komplett szociális szolgáltatáscsomagot biztosítunk, amellyel még szélesebb körben segíthetjük a pénztártagok családi kiadásainak finanszírozását - mondta Lehoczky László, az MKB Egészségpénztár igazgatótanácsának elnöke.