Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mintegy 1,2 milliárd forintos egészségipari beruházást jelentett be Hatvanban Varga Mihály pénzügyminiszter, ahol átadták a Bioextra Zrt. és a Nordfilm Packaging Kft. egészségipari fejlesztéseit.

A két beruházásra a kormány az Egészségipari Támogatási Programon (ETP) keresztül összesen közel 1 milliárd forint támogatással járult hozzá. A Bioextra Zrt. a beruházásnak köszönhetően megkétszerezte gyógyszeralapanyag gyártó kapacitását - derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

Az ETP-ben megvalósult fejlesztések nemcsak kapacitásbővítést vagy új technológiát, hanem exportképességet is jelentenek – mondta Varga Mihály.

"Erre jó példa az a vállalkozás, amely a program segítségével korábban fejlesztette gyártását, és a múlt héten zárult kazahsztáni üzleti úton már megállapodást írt alá a kazah partnerekkel. Jó esély van arra is, hogy magyar kórházi ágyakat használjanak a közép-ázsiai országban".

A Nordfilm Packaging Kft. a koronavírus-járványra válaszolt a kontakt nélküli használatot lehetővé tevő csomagolás kifejlesztésével. A gyártást a most elkészült új gyártócsarnokában kezdheti meg a vállalat, az előállított csomagolások 100 százalékban újrahasznosíthatók. A csaknem 630 milliós forintos beruházáshoz a kormány félmilliárd forint támogatást nyújtott.