Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar gazdaság az idei második negyedévben csaknem 18 százalékkal, a harmadikban 6,1 százalékkal nőtt, az év egészében pedig 6,5-6,8 százalékos bővülés várható - összegezte a miniszter. Az országban minden korábbinál többen, 4,7 millióan dolgoznak, a munkanélküliségi ráta 4 százalék alatt van, a beruházási ráta 27,5 százalékon áll - sorolta Varga Mihály az MTI beszámolója szerint.

A tárca számításai szerint a kormány gazdaságvédelmi és újraindítási intézkedései tavaly 5,5 százalékpontos, idén pedig több mint 8 százalékpontos pluszt jelentettek a magyar gazdaság teljesítményében.

A Pénzügyminisztériumhoz tartozó beruházási programokon keresztül idén összesen mintegy 1800 milliárd forintot fordított a kormány beruházás-ösztönzésre. A nagyvállalatokat célzó program keretében idén 50 milliárd forint áramlik a gazdaságba; a program kezdete óta az odaítélt támogatási összeg 200 milliárd forint körül alakult, a fejlesztési érték pedig 500 milliárd forintot tett ki.

A tárcavezető pénteken aláírta a szerződést a beruházási támogatásról Varga Gusztávval, a CE Glass Zrt. vezérigazgatójával, Nagy Imre Tamással, az Fhl Björn Hungary Kft. ügyvezetőjével és Gódi Attilával, a Terrán Kft. ügyvezetőjével.

Mindhárom beruházás új gyártócsarnokot és 4.0-ás ipari technológia-fejlesztést is magában foglal. A CE Glass síküveg feldolgozási technológiáját fejleszti, az FHL Björn Hungary az autóipari hűtő-fűtő gumicső gyártástechnológiáját építi ki, a Terrán Kft. új típusú tetőcserepekkel, köztük napelemes termékekkel bővíti termékkörét.