Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly külföldi és magyar tulajdonú cégek 5216 milliárd forint értékben hajtottak végre beruházást hazánkban, ami 14 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest - szögezte le a tárcavezető köszöntőjében. Mint mondta: a kiegyensúlyozott gazdasági növekedéshez erős, versenyképes, modern szerkezetű iparra van szükség. Ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az iparfejlesztésre, a termelő beruházások növelésére. A célkitűzéseknek megfelelően 2017 közepére a ciklus összes uniós pályázatát kiírja a kormány - tette hozzá Varga Mihály.

A szakminiszter elmondta: a kormány a gazdaság növekedési ütemének fenntarthatósága érdekében felgyorsítja a támogatások igénybevételét, növeli a hitelezési aktivitást, jóval rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot, illetve ösztönzi a beruházásokat, különös tekintettel a lakásépítésre és -felújításra.

Varga Mihály elmondta: a növekedéshez elengedhetetlenül szükség van arra is, hogy a hazai kis- és közepes vállalatok minél versenyképesebben tudjanak bekapcsolódni a nagyvállalatok beszállítói láncába és a nemzetközi porondon is új piacokhoz juthassanak. A beruházások és a termelés bővítése mellett kiemelt cél a magasabb hozzáadott értékű tevékenységek felé történő elmozdulás az innovatív iparágak, a kutatóbázisok és a K+F tevékenységek bővítésének támogatásával. Varga Mihály kifejtette: a megfogalmazott célokhoz eszközöket is rendel a kormány, megvalósításukat több uniós támogatási program is szolgálja a 2014-2020 közötti időszakban. A 12 ezer eilliárd forint uniós forrás 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják.

A díjátadó gálán Varga Mihály "Az év vállalata díját" a Delphi Connection Systems Hungary Kft.-nek adta át - írta közleményében az NGM.