A nyílt közbeszerzési felhívást az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.
A parkfejlesztés két részre oszlik. Az első a Néprajzi Múzeum körüli 6 hektáros munka, amely a Néprajzi múzeum és az Olof Palme sétány közötti területet fedi. Itt a zöldfelület: 48 129 négyzetméter lesz, ebből a füvesítés 30 ezer négyzetmétert tesz ki, telepíteni kell 126 lombos fát és 8 ezer négyzetméteren cserjét, valamint évelő növényeket.

A második rész a Magyar Zene Háza körüli parkfejlesztés, amely 1,3 hektár területű. Itt a füvesítés 5 100 négyzetméter, 40 lombos fát kell telepíteni, a cserje és az évelő növények területe pedig 2 600 négyzetméternyi. Mindkét résznél az egész területre automata öntözőrendszert kell telepíteni. A munkálatokat jövő év január 22-én kezdődnek és 2022 február 14-én fejeződnek be.

Az ajánlattevőknek az elmúlt öt évből különféle referenciákat kell bemutatniuk. Ezek körébe tartozik - egyebek mellett - közpark kialakítása, automata öntözőrendszer építése, valamint koros fák telepítése is.

Az ajánlattételi határidő január 13. Az értékelésnél az ár 70, míg a minőség 30 súlyszámmal szerepel. A felhívásban a becsült ellenérték nem szerepel.

A hétfői Magyar Közlönyben a kormány a Liget Budapest projekt  keretében megvalósuló Néprajzi Múzeum, valamint a Magyar Zene Háza épületei környezetének parkfejlesztésére 3,9 milliárd forintot biztosított.