Vállalkozási szerződés keretében Debrecen - Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének I. ütemére. A projektkiírásból kiderül, hogy az új, Debrecen és Tócóvölgy közötti pálya kétvágányú lesz. Új vasútállomás is épül Macs Ipari Park néven, ami abból a szempontból, érdekes, hogy a területen létesül a BMW-gyár. Viszont a kiírás arról nem szól, hogy ez szolgálná ki az épülő üzemet majd a jövőben.

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben vasútépítés és/vagy vasút átépítés és/vagy tervezést is magában foglaló vasútépítés és/vagy tervezést is magában foglaló vasútátépítés munkából legalább nettó 25 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlatok benyújtási határideje november 25. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

Tavaly novemberben több mint 135 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a debreceni BMW gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra építésre. A kormányhatározat a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a kódneve a BMW gyár területének) kialakításával összefüggő közúti, vasúti és közmű infrastruktúra fejlesztések címet viseli. A vasútfejlesztések támogatási összege 71 milliárd 591 millió forint. A pénzből - többek között - új konténerterminál épül és villamosítják Balmazújvárosig a vasutat.