A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért - olvasható az egyszínű fekete oldalon, néhány szubjektív, fájdalmat, elkeseredést és részvétnyilvánítást kifejező, helyenként önkritikus mondat között.

A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a West Balkánt, ahol múlt szombat éjjel három fiatal lány a diszkóból kiáramló tömegben életét vesztette.

A történtek miatt a rendőrség eddig hat ember ellen indított büntetőeljárást több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával - számolt be az MTI.

"Nem tudjuk és nem értjük, hogy mi történt. (...) valamit elrontottunk. (...) Nem mondhatjuk azt sem, hogy mi nem tehetünk róla, mert mi is hibáztunk. A három lány halála feldolgozhatatlan, érzéseink kifejezhetetlenek. (...) Létezésünkkel a szülők, barátok, hozzátartozók és minden jó érzésű ember gyászát sértenénk meg. Ebben a gyászban egész hátralévő életünkben osztozunk. Minden tényt megmásítatlanul feltárunk. Ha a felelősség minket terhel, vállaljuk, de ettől még lelkiekben nem tudunk elszámolni magunkkal" - áll a West-Balkán honlapján.

Már több fővárosi szórakozóhely is bejelentette, hogy ideiglenes bezárással fejezi ki részvétét a szombati diszkótragédia miatt.