Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közel 140 munkavállalót érintő leépítést tervez a gázturbinákra épülő kis- és közepes teljesítményű erőműveket gyártó veresegyházi gyárában az amerikai GE Power - írta a gyár igazgatójára, Lencsés Gergőre hivatkozva a vg.hu.

A karcsúsítást az kényszeríti ki, hogy világszerte esik vagy stagnál a GE Power termékeinek és szolgáltatásainak kereslete.

A Világgazdaság értesülése szerint az elbocsátások döntő része a veresegyházi telephelyet érinti, de néhány főtől a százhalombattai és a budapesti egységénél is megválik a társaság. A tervezett leépítés a GE összes magyarországi alkalmazottjának az egy százalékát érinti.

A General Electric (GE) világszerte 12 ezer dolgozót bocsát el gyáraiból. A több ezer fős leépítést novemberben jelentette be John Flannery, a GE vezérigazgatója, mert szűkítik a multinacionális, technológiai és szolgáltatási vállalat tevékenységét. Három területre, a repüléstechnikára, az energetikára és az egészségügyre összpontosítanak, amelyekben erős technológiai alapokkal és kiterjedt ügyfélhálózattal rendelkeznek.