Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

OTP-s ügyintézőnek adják ki magukat a csalók, akik megpróbálják megszerezni az ügyfelek bankszámláján lévő pénzt. Arra hivatkoznak, hogy történt két nagy összegű tranzakció, amit csak úgy lehet törölni, ha a kliens megadja a kártyaadatait. Közben folyamatosan győzködik a biztonsági intézkedésekről. A videót készítő felhasználó nem dőlt be az álügyintézőknek, de végigment a folyamaton. Tanulságos lett a felvétel vége. 

 

A Magyar Bankszövetség és a rendőrség nemrég közös kampányt indított a hasonló csalások megfékezésére. A legújabb csalás az, amikor az ügyfelek a keresőoldalakon keresztül nem a bankok valódi, hanem a hamisított oldalaira lépnek be, ugyanis a csalók fizetnek azért, hogy a valódi oldal helyett az általuk telepített hamis oldal jelenjen meg első helyen a keresőkben. Ezeken az oldalakon keresztül könnyen megszerzik az ügyfelek azonosító adatait, még akkor is, ha az ügyfél elrontja a belépést, mert a valódi oldalon azonnal ellenőrzik, érvényesek-e a kódok. 

Emellett számos más módszer is létezik, az egyik ilyen a videóban is szereplő csalás, amikor banki ügyintézőnek adják ki magukat, és így próbálnak hozzáférni bizalmas adatokhoz. A csalók általában nagyon élethűen, banki kifejezéseket használva, meggyőzően kommunikálva verik át az áldozatokat.