A nyugdíjpénztár 2020 februárjában indította el az éves tagdíj és támogatás befizetését ösztönző kampányát, amely során arra kéri tagjait, hogy a tagdíjat (2400 forint/év) és a támogatást (9600 forint/év) egy évre előre fizessék be. A díjfizetés a 2020 márciustól 2021 februárig tartó egy éves időszakra szól, a befizetési határidő 2020. március 31.

61 százalékon állnak

Ahhoz, hogy a pénztár megfeleljen a jogszabályi követelményeknek a tagok legalább 70 százalékának kell a tagdíjfizetést teljesítenie. A kampányidőszakra vonatkozó tagdíjfizetettség százalékos aránya jelenleg 61 százalék, míg a napi működéssel kapcsolatos kiadások fedezésére szolgáló működési támogatást 51 százalék fizette be.

A Horizont célja, hogy éves egyszeri díjfizetés teljesítésével minden tag biztonságban tudhassa a következő évre a magán-nyugdíjpénztári vagyonát és ne kelljen hónapról-hónapra izgulnia, hogy teljesülnek-e a feltételek. Ha a pénztárnál a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül 70 százalék alá süllyed ez az arány, akkor a Magyar Nemzeti Banknak el kell rendelnie az intézmény végelszámolását - hívják fel a figyelmet.