Az intenzív rendőri ellenőrzés és a büntetések ellenére - különösen húsvét hétfőn - sok vezető alkohol fogyasztása után is autóba ül, az ünnepek alatt ezért is sok a baleset évről-évre. A KSH adatai szerint a tavalyi év tavaszi hónapjaiban több mint 3500 személyi sérüléssel járó baleset történt, ebből több mint 400-at ittas személy okozott. Mindez különösen a jelenlegi időjárási körülmények között különösen nagy problémát jelenthet, az idei tavaszt eddig a szélsőséges időjárás és útviszonyok jellemzik.

Idén márciusban - a szokásos trendeket jelentősen meghaladva - összesen 11 638 bejövő hívást kezeltek a Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance munkatársa, melynek jelentős része a havazás miatt elakadt autókhoz volt köthető, de előfordult, hogy egy meghibásodás miatt szerelőre, alkatrészre, vontatóra, esetleg csereautóra van szükség, vagy szállást kellett találni. A március 15-i hétvége alkalmával továbbá sokaknak jelentett problémát az is, hogy a tervezettnél jóval hosszabb ideig tartó úton elfogyott az üzemanyaguk. (A szolgáltatás egyébként kevesebb mint havi 700 forintért megrendelhető, és egy éven belül szükség esetén többször is a gépjárművezető segítségére sietnek a cég munkatársai ezért a díjért.)

A társaságnál a 2012-es húsvéti időszakban több mint 2000 káresetet jelentettek be az ügyfelek, ezek legnagyobb része, közel 1600 Magyarországon történt. A legtöbb külföldi eset a környező országokhoz (Románia, Szerbia, Horvátország és Ausztria) köthető, de Európa majd minden országából érkeztek hívások.