A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A mélyépítés keretében "útburkolatok megerősítése, útszélesítési, akadálymentesítési, kerékpárút- és járdaburkolatok felújítási munkáinak elvégzésére kerül sor. Ebbe bele tartozik a kapcsolódó közmű és csapadékvíz elvezető rendszerrel kapcsolatos rekonstrukciós, valamint a zöldfelület rendezési feladatok elvégzése is".

A nettó 2 milliárd 594 millió forintos keretből jövőre 1,8 milliárdot, míg 2023-ban a maradékot használhatják fel.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben mélyépítési munkákból legalább nettó 600 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő november 29. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 30-as súlyszámmal szerepel.

A Napi.hu két napja közölte, hogy két helybeli cég, a Vemév-SZER Építő- és Szerelőipari Kft., valamint a VeszprémBer Építő Kft. alakíthatja át a volt gyermekkórházat kulturális intézménnyé Veszprémben, nettó 13,5 milliárd forintért. Múlt év augusztusában az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatra történő felkészülést elősegítve, továbbá Veszprém Megyei Jogú Város és térsége fejlődését támogatva a kormány a városnak 49,5 milliárd, míg a Veszprémi Főegyházmegye részére 39 milliárd forintot hagyott jóvá. Decemberben pedig az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viselésével összefüggésben további 34 milliárd forintot juttatott a kormány Veszprémnek.