Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alexandra Reich legkésőbb november 1-jétől veszi át a Telenor Magyarország vezetését Christopher Laskától, aki a Telenor-csoporton belül kapott regionális felsővezetői megbízatást - jelentette be a vállalat.

"Nagy örömmel köszöntöm Alexandrát a Telenor-csoport vezetőségében és a magyar Telenor élén. Távközlési piaci ismerete, vállalkozói vénája és az ügyfelek digitális igényeinek ismerete révén kiváló tagja lesz a vállalatcsoport vezetésének mind nemzetközi-, mind pedig magyarországi szinten" - mondta a kinevezés kapcsán Sigve Brekke, a Telenor elnök-vezérigazgatója.

Alexandra Reich 1963-ban született és osztrák állampolgár. A Telenorhoz a Swisscomtól érkezik, ahol 2009 óta dolgozik és 2014 óta a mobiltávközlési üzletág vezetője volt. Karrierjét befektetési bankárként kezdte Ausztriában, majd az elsők között 1986-ban digitális start-up céget alapított. 2001 óta dolgozik a távközlésben és olyan vállalatoknál volt felsővezető, mint a VIAG Interkom, a T-Online Ausztria, a 3G Hutchison vagy a Sunrise. Üzleti közgazdasági diplomáját a Bécsi Egyetemen szerezte.

"Mindig érdeklődéssel és tisztelettel figyeltem a Telenor munkáját és eredményeit. Sokéves távközlési múlttal, megismerve osztrák és német kisebb piaci versenyzőket, valamint hét évet eltöltve a svájci piacvezetőnél, most úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy elfogadjak egy ilyen nagyszerű lehetőséget, és a Telenor magyarországi vállalatánál folytassam a pályafutásomat. A szakterületem a marketing és a kereskedelem, rengeteget tanultam az elmúlt években az ügyfélélmény mibenlétéről és fontosságáról a digitális világban. Nagyon várom a közös munkát a magyar csapattal és örülök, hogy a nemzetközi Telenor család tagja is lehetek" - tette hozzá Alexandra Reich.

A Telenor Magyarország eddigi vezérigazgatója, Christopher Laska szeptember 1-jétől Szingapúrban folytatja karrierjét a Telenor ázsiai regionális vezetőségében senior vice president pozícióban. Christopher 2011 januárja óta volt a Telenor Magyarország vezérigazgatója, ezt megelőzően a Telenor Montenegro első számú vezetőjeként dolgozott, illetve Szerbiában volt vállalati kapcsolati igazgató és több fontos ázsiai megbízatása is volt.

"Szeretnék köszönetet mondani Christophernek az elmúlt 5 év munkájáért, amit a Telenor Magyarországnál töltött. A nevéhez fűződik a szupergyors hipernet hálózat kiépítése, valamint számos, innovatív digitális szolgáltatás bevezetése, mint például a MyTV, a Deezer vagy a Wallet, hogy csak néhány dolgot említsek ebből az időszakból" - fejtette ki Sigve Brekke.

"Hatalmas élmény volt megannyi inspiráló és tehetséges magyar kollégával és üzleti partnerrel dolgozni, hogy a Telenor Magyarországot felkészítsük a digitális transzformációra és világszínvonalú hálózatot és szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleinknek. Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani a segítségéért, a lelkesedéséért és a barátságáért. Nagyon örülök, hogy közös munkánkkal erősítettük a Telenor pozícióját az innováció terén és népszerűségét az ügyfelek körében", mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország távozó vezérigazgatója.