Hidi János csatlakozásával a Cambridge Econometrics budapesti irodája bővíti fenntarthatósági beruházásokkal kapcsolatos tevékenységét - ő az első menedzser a cégnél, aki dedikáltan e területtel foglalkozik majd. De erősíti a CE másik kutatási területét is: az iparági és gazdasági versenyképességi elemzéseket.

A pénzügyi és közgazdasági végzettségű Hidi János 15 éve dolgozik közgazdászként, jegybanki, telekom, IT és energiaipari tapasztalattal rendelkezik. Korábban a MOL vezető energiaközgazdászaként többek között a fosszilis energiáról való átállás stratégiai kérdéseivel foglalkozott. Ezt megelőzően az Intel európai piacelemzője volt, Londonban az Economist Intelligence Unitnál dolgozott, kutatóként pedig a Magyar Nemzeti Bankban a hazai monetáris politikát vizsgálta.

A kutató-tanácsadó cég a karbonsemleges gazdaságra való átállásban e kiemelt témákban készít szakpolitikai szintű közgazdasági elemzéseket:

  • λ klíma stressztesztek - milyen pénzügyi, gazdasági, versenyképességi hatásai vannak a klímaváltozásnak;
  • λ fenntartható beruházások - milyen makrogazdasági mozgástér és beruházási lehetőségek léteznek a fenntartható pályára való átállásban;
  • λ a klímaváltozás hatása a pénzpiacra és pénzintézetekre - milyen új makropénzügyi kockázatokkal kell számoljanak hosszú távon a nyugdíjalapok vagy az eszközkezelők.