Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Wolfgang Büchele, a jelenlegi vezérigazgató és igazgatósági tag a jövőben elhagyja a vállalatot és a finnországi Kemira Oyj elnökeként és vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását - közölte a észak-borsodi, kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt.

Wolfgang Büchele 2008 vége óta vezeti a pénzügyi válságon és a pénzügyi átstrukturáláson sikerrel átjutott BorsodChemet. A Wanhua Industrial Group által 2011 januárjában végrehajtott felvásárlásig Wolfgang Büchele a BorsodChem igazgatóságának elnöki tisztét is betöltötte.

Jason Ding a poliuretán iparban régóta dolgozó, világszerte ismert szakember - áll a közleményben. Az elmúlt 30 évben az ő vezetésével alakult át a Yantai Wanhua kis MDI gyárból a világ három legnagyobb izocianát-gyártójának egyikévé.

A BorsodChem legfontosabb döntéseinek meghozatalában 2011. február 1-je óta vesz részt az igazgatóság elnökeként, s ezt a posztot a jövőben is megtartja majd. A BorsodChemnél betöltött tisztségei mellett, Jason Ding a Yantai Wanhua igazgatóságában az elnöki és a BorsodChem anyavállalatánál, a Wanhua Industrial Groupnál a vezérigazgatói posztot is betölti.

A BorsodChem MDI, TDI, PVC, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. Vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, így például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára. Termékeit felhasználják továbbá háztartási műszaki cikkek, üdítőitalok, elektromos berendezések, csomagolóanyagok, festékek és bevonó anyagok gyártása során. A vállalat központja Magyarországon, Kazincbarcikán található, ezen kívül hét országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel. A vállalat tavaly 750 millió euró értékesítésből származó nettó árbevételt ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!