A Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamos megvalósíthatósági tanulmányára írt ki nyílt közbeszerzési eljárást Hódmezővásárhely önkormányzata - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Botka László szegedi, és Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester márciusban állapodott meg TramTrain rendszer kiépítéséről. A tervek szerint a villamossal fél óra alatt lehetne eljutni az egyik belvárosból a másikba - írta a Délmagyar.hu.

A TramTrain lényege, hogy a belvárosi villamos közlekedést összekapcsolnák a nagyvasúttal. A villamosok a vasúti pályán közlekednek, és átszállás nélkül kapcsolják össze a két várost. A közbeszerzésen megvalósíthatósági tanulmányt kell készíteniük a jelentkezőknek, a feladat magában foglalja a hódmezővásárhelyi belső villamosvonalak fejlesztését is.

Az ajánlattételi határidő június 23. - írta az MTI Eco. Nem indulhat a pályázaton az a cég, amely az utolsó három üzleti év bármelyikében veszteséges volt, tartozása van vagy végrehajtás alatt áll. A pályázónak az utolsó három évben, átlag évi nettó 400 millió forintos árbevétellel kell rendelkeznie, illetve közösségi közlekedés fejlesztés előkészítéséből legalább évi nettó 130 millió forint árbevétele kell legyen.