Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A bővülés a különböző üzleti területeken létrejött új megállapodásoknak, illetve a már meglévő partnerek őszi termelési fellendülése mellett egy új, komplex munkaerő-gazdálkodási szolgáltatásnak köszönhető. Utóbbinak az a lényege, hogy az adott ügyfélnél egy szolgáltató kezeli a rugalmas munkaerő-állományt.

Az eredmények változását nagy részben a munkaerő-kölcsönzés adja, míg az állandó közvetítések piacán csak lassú emelkedés tapasztalható - fejtette ki az ügyvezető. Az év elejétől folyamatos növekedést tapasztalt az Adecco: a harmadik negyedév több mint 10 százalékkal haladta meg a január és március közötti időszakot, a környező piacokon azonban egymástól gyakran jelentősen eltérő trendek mutatkoznak - tette hozzá.

A szolgáltató szektorban minimális volt a visszaesés, míg a termelő és összeszerelő tevékenységet folytató ügyfeleknél az év első felében a megrendelések jelentősen csökkentek, sok esetben a teljes kölcsönzött állományt elbocsátották. Ősszel azonban az autóipar kivételével szinte mindenhol fellendülést tapasztalt a társaság.

A korábbi éveknél nagyobb volt viszont a szezonális ingadozás: a válságra gyorsan reagáló cégek az első félév nagyobb visszaesését követően őszre intenzív növekedésbe kezdtek, ezzel az Adecco Magyarország megrendelési létszáma is jelentősen emelkedett. Az utolsó három hónapra a harmadik negyedéves szint megtartását tartja reális célnak Vég Ottó: a jelenlegi és a kilátásban lévő új ügyfélkör is okot ad az óvatos derűlátásra.