A bankoknak és a kártyákat biztosító digitális fizetési vállalatoknak egyre többet kell nyújtaniuk az ügyfeleknek, hogy őket válasszák, miután az érintéses fizetés egyre elterjedtebbé vált a koronavírus-járvány miatt. Nemcsak több ember döntött úgy, hogy egészségügyi okokból használja a kártyáját vagy mobiltelefonját, de a kiskereskedelemben is megnőtt a POS-terminálok száma, ahogy több hagyományos bolt is beindította webshopját kiszolgálva az ügyfelek igényeit.

Viszont azáltal, hogy egyre népszerűbbek az ilyen megoldások, az érintett cégeknek versenyezniük kell a kártyák mellé adott plusz szolgáltatásokkal is, amivel végső soron a fogyasztók jutnak extra kedvezményekhez és plusz szolgáltatásokhoz. A verseny egyik jele, hogy a Visa, mint a piac egyik vezető szereplője mostantól további kedvezményeket, lehetőséget biztosít prémium ügyfeleinek, hogy a bankkártyájuk ne pusztán egy eszköz legyen, hanem egy belépő számos kedvezményhez, az életüket kényelmesebbé tévő megoldáshoz.

Asszisztens, orvos és vízvezetékszerelő egyben

Magyarországon is ismertebbek az utazástervezéskor, repülőjegy-vásárláskor, szobafoglaláskor élő kedvezmények, mint amilyen lehetőségekkel a Visa Prémium programban élhetnek az ügyfelek. Világszerte kiváló szállodák többféle exkluzív előnyeit használhatják ki a Visa Luxushotel Kollekció keretén belül, vagy garantáltan olcsóbb árakat vehetnek igénybe a Bidroom.com portálon keresztül. Mivel a koronavírus-járvány most az utazási lehetőségeket beszűkítette, ezeknél a kedvezményeknél jóval hasznosabb lehet, hogy a repülőgép késése, a járat törlése esetén az embert megillető kompenzáció megtérítését is segít elintézni a cég, vagyis a meghiúsult utazások esetén is segítséget kaphatnak az AirRefund szolgáltatással.

A jelen helyzetben sokkal izgalmasabb, hogy már Magyarországon is minden Visa Prémium (vagyis Gold, Platinum és Infinite) kártyához elérhető magyar nyelven a Visa Concierge szolgáltatása: ennek révén egy univerzális személyi asszisztens vehető igénybe, akivel telefonon egyeztetve bármilyen szervezési feladat könnyen megoldható. Legyen szó arról, hogy valaki valamilyen kulturális programra, koncertre, előadásra szeretne jegyet váltani, vagy arról, ha egy családtagnak kell a születésnapjára, vagy valamilyen más eseményre ajándékról gondoskodni, az asszisztens segítségével küldhetnek virágot is ismerőseiknek. Bármilyen csomagot magyarországi címekre és nagyobb európai városba házhoz szállítják. Ilyenkor a Visa szolgáltatása kizárólag kapcsolattartóként vállal szerepet, természetesen minden pénzügyi tranzakció és szerződéskötés az adott szolgáltató és a prémium kártyával rendelkező ügyfelek között közvetlenül jön létre.

A Concierge révén elérhető egy orvosi konzultációs szolgáltatás is, amely nem ígéri, hogy telefonon keresztül meggyógyítják az érintettet, de a legközelebbi orvosi rendelőről, nyitva lévő gyógyszertárról és sürgősségi ellátásról is tájékoztatást adnak az ügyintézők. Ha pedig valaki nem teljesen érti az orvosától kapott leletet, akkor egy szakértő segít eligazodni a helyzetéről, a vonal másik végén ugyanis egy orvostól kaphatnak tájékoztatást.

A személyi asszisztens a ház körüli feladatok elvégzésében is segíthet: a kártyabirtokosoknak így bármilyen problémájuk van, a profi ügyintéző a kártyaadatok ellenőrzése után teljes körűen kezel olyan helyzeteket például, hogy elromlott otthon egy háztartási gép, ekkor ugyanis az otthoni segítségnyújtási programban keresnek egy megfelelő, megbízható szakembert, aki gondoskodik a javításról, megbeszélik vele az időpontot, valamint ismertetik vele a problémát, így az ügyfélnek már csak arra kell várnia, hogy csengessenek a bejárati ajtaján.

Nemcsak egyszerűbb lehet az élet, olcsóbb is

A kártyák mellé elérhető kedvezmények nemcsak a már említett, utazásokkal kapcsolatos lehetőségekben merülnek ki: Visa Prémium kártyákkal elérhetők olyan akciók, mint a lehetőség a Sportkártya kedvezményes kiváltására.

Utóbbihoz csak le kell tölteni a Sportkártya applikációt, regisztrálni kell, majd az útmutatóban szereplő QR-kód beolvasása és a kártyaadatok megadása után már lehet is válogatni a kedvezményes díjcsomagok között. Ezek révén 8 900-14 900 forintért már több mint 400 sportlétesítménybe érvényes bérlethez juthat bárki. Így Magyarországon szinte bárhol találhat a számára megfelelő edzőtermet, uszodát, legyen akár otthon, vagy töltse vidéken a pihenését. Sőt, egyre több személyi edző és masszőr is elfogadja a Sportkártyát, tehát az ügyfelek teljes körű szolgáltatáshoz juthatnak több ezer forinttal olcsóbban, mint amennyibe azok Visa Prémium kártya nélkül kerülnének.

A kedvezményes szolgáltatások köre folyamatosan bővül, ezért érdemes figyelni, hogy egy adott bankkártyához milyen akciók és plusz szolgáltatások járhatnak.

 

Visa Prémium

A Visa Gold, Platinum és Infinite kártyákkal kényelmesen és biztonságosan fizethet szerte a világon. A prémium kategóriás Visa kártyákat azonban mostantól arra is használhatja, hogy részt vegyen vele programunkban, éljen a partnervállalataink által kínált nagyszerű előnyökkel és különleges kedvezményekkel.

 

A cikk megjelenését a Visa támogatta.