A nyílt tender eredményét az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az érintett települések: Mohács város, Görcsönydoboka község, Erdősmárok község, Fazekasboda község, Geresdlak község, Himesháza község, Kisnyárád község, Kölked község, Lánycsók község, Liptód község, Maráza község, Székelyszabar község és Szűr község közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Mohács kistérségi vízellátó rendszer 9 kútra épül, amelyből háromnak a vize ammónia szennyezés miatt nem felel meg az előírásoknak. A három kútból kettőn nincs tisztítástechnológia, amelyiken van, az működésképtelen. Ezért ezeket a kutakat csak időszakosan működtetik. A vízellátó rendszer kapacitása korlátozott, nagy vízigény esetén a DRV regionális vízellátó rendszeréből vesznek át vizet, azonban az átvételt biztosító vezeték elhasználódott, felújításra szorul. A projekt ezeket a problémákat oldja meg.

A nyertessel június 2-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők.

Indult még a tenderen a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az Ékisz Építőipari Kft., valamint az Aquaprofit Műszaki Tanácsadási és Befektetési Zrt. is.