A múlt pénteki uniós közbeszerzési közlönyben három tendert is nyert Mészáros Lőrinc cége.

Az első ajánlatkérői az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. voltak. Amit kértek: a Keleti Főcsatorna felszíni Ivóvíztisztító műtől a Balmazújváros-Hajdúnánás-Hajdúböszörmény távvezeték tervezése és építése. Ezt 16 milliárd 976 millió forinttal nyerte Mészáros. Konkurenciája a nyíregyházi KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. volt.

A második közbeszerzést is az előbbi két cég írta ki, a Hajdúnánás - Görbeháza ivóvíz távvezeték kiépítésére, amelybe bele tartozik a Hajdúnánás MotoGP pálya víziközművel történő ellátása is. Ezt 7 milliárd 753 millióval nyerte Mészáros, de ajánlatot tett még a miskolci DHJ Építő Építőipari és Szolgáltató Kft. is.

Végül a harmadik tendert az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az éríntett önkormányzatok írták ki a következőkre: a bikácsi agglomeráció szennyvíz elvezetése és -tisztítása, Öskü község szennyvíz tisztításának fejlesztése, Pétfürdő nagyközség szennyvíz tisztításának fejlesztése és a regölyi agglomeráció szennyvíz elvezetése és -tisztítása. Ezt 17 milliárd 49 millióval nyerte meg Mészáros, de a becsült ellenérték csak 16 milliárd 182 millió forint volt. Itt már két további ajánlattevő is volt, az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a Szabadics Építőipari Zrt.

A Napi.hu március elsején írt arról, hogy a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. építheti át a Balmazújváros és Debrecen közötti ivóvíz távvezetéket, nettó 16 milliárd 212 millió forintért. Egy nappal később pedig arról adtunk hírt, hogy a borsodi víziközmű rendszerek bővítését nettó 12 milliárd 932 millió forintért végezheti el a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.