Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét a két ajánlatkérő, a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft., valamint a Paks és Térsége Közműfejlesztési és Beruházási Önkormányzati Társulás közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A települési víziközmű tervezési feladatok körébe tartoznak - egyebek mellett - a következők:

  • geodéziai felmérések elkészítése,
  • legalább 13 új mélyfúrású (rétegvizekre települt) ivóvíz kút tervezése, de azt megelőzően geofizikai és hidrológiai elemzés,
  • Paks 2 biztonsági területére bevezető vízellátó vezeték kapcsán a biztonsági kockázat értékelési terve,
  • új szennyvízelvezető csatornahálózat tervezése településen belül (legalább. 24 ezer méter), illetve térségi szinten (legalább. 11 ezer méter).

A nyertesekkel augusztus 26-án kötöttek szerződést az ajánlatkérők.

Érvényes ajánlatot tett még a GEMENC BAU TOLNA Építőipari és Szolgáltató Kft. Érvénytelen ajánlatot pedig a KRISTÁLY Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyújtott be.

A PIP folyamatosan ír ki közbeszerzéseket. Tavaly októberben közös ajánlattevőként az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a Győrber Mérnöki és Szolgáltató Kft. nyerte a Pakson több ezer lakást, illetve ipari épületeket, magában foglaló tervezést, nettó 6 milliárd 783 millió forint keretösszeg erejéig.

Decemberben adtunk hírt arról, hogy a paksi ipari parkba tervezett beruházáshoz kapcsolódó mérnöki feladatokat a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt., továbbá a Special Consult Tanácsadó és Szolgáltató Kft. végezheti, nettó 5 milliárd 278 millió forint keretösszeg erejéig.

Idén áprilisi hír volt, hogy a drága ajánlatok miatt egyenlőre nem épül meg Pakson a konténer munkásszálló - közölte a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.