A producert New Yorkban vádolták meg két rendbeli szexuális zaklatással, de összesen több mint 80 nő vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy Weinstein zaklatta, molesztálta őket, vagy visszaélt a hatalmi helyzetével.

A New York Times szerint szimbolikus üzenete lehet a megállapodásnak, hiszen ez a két ügy az, ami miatt Weinstein a bíróság előtt bűnhődhet - írta a portál.

A mostani megállapodás alapján 30 millió dollárt kapnának az áldozatok, Weinstein hitelezői, illetve egykori cégének alkalmazottjai. A maradék 14 millió a jogi költségekre menne.

Harvey Weinstein volt Hollywod egyik legnagyobb hatású producere. A szexuális zaklatási ügyei 2017-ben láttak először napvilágot, a vádak indították el világszerte a Metoo-mozgalmat is. Weinstein bátyjával közös cége, a Weinstein Company 2018-ban csődöt jelentett. A társaság 2018. március 20-án kért csődeljárást, mert kihátrált a Maria Contreras-Sweet és Ron Burkle vezette befektetőcsoport a vállalkozás megvásárlásából, mivel kiderült, hogy a korábban ismert 225 millió dolláros adósságán kívül - amelyet a vevők átvállaltak volna - a produkciós cég további több tízmillió dolláros adósságot halmozott fel.