A hazai jegestea- és üdítő márka, a XIXO úgy döntött, hogy azoknak a gyerekeknek teszi szebbé a karácsonyát, akik nélkülözik a támogató családi környezetet, a szülői vagy nevelőszülői gondoskodást. Nemcsak 2020-ban, ami mindenki számára egy nehezebb év, hanem mindig nehézségekkel néznek szembe ezek a gyerekek.

Jelenleg több mint ötezer, 8 és 18 év közötti gyermek él államilag működtetett nevelőotthonban. Valamennyien részesülnek abban az egyenként körülbelül 18 000 Ft értékű ajándékból, melynek része az értékes vásárlási utalvány, egy mosható textil arcmaszk és egy jegesteákból és üdítőkből álló italcsomag. Az utalványt a gyerekek jó minőségű, márkás ruhára vagy cipőre válthatják be a következő hónapokban nevelőik segítségével - írja a cég, amely összesen nagyjából 100 millió forint értékben.

A XIXO ajándékcsomagjai december 14-18. között jutnak el a gyermekotthonok lakóihoz, 20 megyei központon keresztül, így az összes gyerek még karácsony előtt részesülhet az izgatott csomagbontogatás élményében.

A cég emellett szeretné felhívni a többi vállalat figyelmét is arra, hogy bár 2020 nem a kiszámíthatóságról szólt, vannak olyan ügyek, amelyekre ilyenkor hatványozottabban figyelmet kell fordítani, és a gazdasági érdekek vagy esetleges nehézségek nem szabad, hogy háttérbe szorítsák a szociálisan fontos ügyeket - derül ki a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központban szervezett átadáson Vecsei Márton, a XIXO márka vezetőjének üzenetéből.