A Telenorból Yettellé változott  szolgáltató több mint 40 ezer feltöltött SIM-kártyát bocsát a rászorulók rendelkezésére, amelyekkel a következő szolgáltatásokhoz jutnak:

  • a kártya aktiválásának első napján korlátlan magyarországi mobilinternet hozzáférés
  • 5GB mobilinternet (30 napon belül felhasználható)
  • 50 perc belföldi hanghívás (30 napon belül felhasználható)
  • díjmentes nemzetközi hívás alapdíjas ukrán telefonszámokra (visszavonásig)
  • díjmentes roaming Ukrajna területén (visszavonásig).

Segélycsomagjuk része 1300 darab mobiltelefon is. A SIM kártyákat és telefonokat a kontingens erejéig ukrán személyi dokumentummal rendelkezők vehetik igénybe a határmentén kihelyezett regisztrációs pontokon Záhonyban, Lónyán és Tiszabecsen, valamint két budapesti helyszínen, a Nyugati pályaudvarhoz közel eső WestEnd City Centerben és az Aréna plázában található Yettel üzletekben - közölte lapunkkal a társaság.

A mobiltársaság a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) együttműködve további telekommunikációs eszközöket és szolgáltatásokat is biztosít a krízishelyzetben: az MRSZ rendelkezésére bocsátott 10 db, korlátlan hang- és mobilnet-hozzáféréssel rendelkező telefont, amit a segélyszervezet koordinálásában kvázi „telefonfülke” funkcióval bárki igénybe vehet a határátkelők közelében és a Nyugati pályaudvarnál.

Ugyanígy a menekültek támogatására üzembe helyeztek 4 darab nagy kapacitású, könnyen mobilizálható wifi routert, amelyre ingyenesen csatlakozhatnak a felhasználók. Ezek elérhetősége a segélyszervezet koordinálásában változhat: helyileg ott biztosítják, ahol éppen a legnagyobb igényt látják rá.

Ellenőrizte és megerősítette határ menti infrastruktúráját a Telekom. Fehérgyarmaton három helyszínen és Mándokon egy helyen ingyenes wifi-pontot létesítettek a menekültek számára a Hvg.hu cikke szerint. 

A társaság 4100 darab mobiltelefont, 900 okoseszközt és feltöltős SIM-kártyát ajánl fel az orosz katonai agresszió elől menekülő ukránoknak.

A készülékeket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével osztják ki. A Telekom Mobildonor programja keretében továbbra is várja ügyfelei még működő, de nem használt okostelefonjait, amelyet felújítás után SIM-kártyával együtt juttat el azoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben szükségük van rá.

 

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.