Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ZÁÉV és a Market konzorciuma egyedüli indulókét félmilliárddal a becsült 5,8 milliárdos költség alatti ajánlatával nyert - szúrta ki a hirdetményt a Hvg.hu.

Az ajánlatkérő Citadella Vagyonkezelő Nonprofit Kft. kiírása szerint a konkrét feladatok közé tartozik egy több elemből álló, változó keresztmetszetű zászlótartó rúd legyártása, melynek 35 méter magasnak kell lennie. Ezen lobog majd a 6x12 méteres nemzeti zászló, azt majd motoros szerkezet húzza fel a helyére. A zászlóhúzó motor beépítése is a közbeszerzési feladatok közé tartozik, de áramellátásának biztosítása már nem, szóval arra még külön kell majd költeni.

A rúd-motor kombó egy vasbeton tömbön áll majd, amit egy dolomit sziklára épített ágyazatra rögzítenek. A zászlórúd tervezett területét fel kell tárni: a kapcsolódó diagnosztikai vizsgálatokat generáltervező biztosítja, a tender szerint a jelen munkák a vizsgálatokhoz szükséges munkákat tartalmazzák. A feltárások mélysége legfeljebb a megtalált sziklafelszínig tart, sziklabontásra nem lesz szükség.

A feltárásnak, alapozásnak, rúdállításnak másfél éven belül kell elkészülnie, de a zászlórudat már március 14-ig meg kell csinálni.

A nyílt közbeszerzésre egyedül a ZÁÉV-Market páros jelentkezett, a szerződést tavaly december 22-én írták alá. 

Frissítés

A Citadella megújításának mostani szakaszában a fejlesztési terület előkészítő feltárása, az erőd falainak rekonstrukciója és egy zászlórúd építése valósul meg mintegy 5,3 milliárd forint értékben, amely összegből a zászlórúd építésének költsége mindösszesen 2 százalékot tesz ki - közölte lapunkkal a Várkapitányság Kommunikációs Iroda.

 

A közel 10 ezer négyzetméternyi falfelület rekonstrukciója a felületek letisztításával, a kalcit és gipsz kicsapódások eltávolításával és a gyenge, mállott részek leszedésével történik meg. A falrekonstrukció során a szakemberek újjáépítik a vörös mészkő fedlapokat is.