Mától elérhető a NHP Zöld Otthon Lakáshitel a Gránit Banknál. A hitelt bármely ingatlannal kapcsolatos finanszírozási célra igényelni lehet, azaz vásárlásra, építésre, illetve telekvásárlásra egyaránt nyújtja a bank, a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott 2,5 százalékos kamatmaximumnál is kedvezőbb kondíciókkal: a futamidő végéig fix 1,99 százalékos kamattal, folyósítási díj nélkül.

A hitel építési telek vásárlására és az új lakáshoz kapcsolódó gépkocsi- és egyéb tároló új lakással egyidejű építésére is igényelhető, ha az új lakás megfelel az elvárt energiahatékonysági elvárásoknak. Az NHP Zöld Otthon lakáshitelhez hozzákapcsolható a többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele, amelyet a Zöld Otthon Program keretében kamatmentesen vehetnek fel a családok. Ez három vagy több gyereknél maximum 15 millió, két gyereknél 10 millió forintnyi kamatmentes hitelt jelent. 

„Az NHP Zöld Otthon Program keretében igényelhető kedvezményes hitel iránt rendkívül erős érdeklődést tapasztalt a Gránit Bank, az előzetes tájékoztatásra létrehozott NHP Zöld Otthon Program oldalon néhány nap alatt rengetegen regisztráltak, így jelentős összegű hitelkihelyezésre számítunk. Az új kedvezményes hitelkonstrukció megjelenése további lökést adhat a Bank által befogadott lakáshitel-igénylések számának, amely 2021 első háromnegyed évében több mint ötszörösére nőtt az előző év hasonló időszakához képest” - mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője, hozzátéve, hogy a kihelyezhető hitel összege ugyanakkor nagyban függ attól, mekkora lesz a finanszírozható - minimum BB energiabesorolású és maximum 90 kWh/m2/év primer energiafelhasználású - lakások aránya a piacon elérhető ingatlanokon belül.