Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összességében több mint 3 százalékkal csökkentette energiafelhasználását tavaly a magyarországi Erste Bank, miközben a Citibank lakossági üzletágának integrációjával növekedett az általa működtetett ingatlanok száma.

Ezek nélkül számítva az Erste Bank korábbi hálózatában közel 6 százalékkal mérséklődött az energiafelhasználás. A megtakarítás közel kétszáz háztartás (egy kisebb falu) éves energiafogyasztásának felel meg. A bank 48 tonnával mérsékelte szén-dioxid-kibocsátását - adta hírül a pénzintézet.

A bank folyamatosan fejleszti energiagazdálkodási rendszerét és csökkenti fogyasztását. Ennek érdekében évről évre nemcsak beszerzéseinél, felújítási és építési terveinél érvényesíti az energiahatékonyság követelményét, hanem folyamatosan felülvizsgálja működési gyakorlatát is a kisebb környezetterhelés érdekében.

A bank fiókhálózatában az energiatakarékos fénycsövek és ledes világítótestek alkalmazása mellett a nyitvatartási rendhez igazodó üzemmódváltásokkal éri el az alacsonyabb energiafelhasználást. A logók és fényreklámok megvilágításai is időprogrammal vezéreltek, az éjszakai világítást a legtöbb helyen korlátozzák vagy a szükséges minimumra szabályozzák, az új klímák VRV rendszerűek, illetve inverteresek, ami kisebb energiafelhasználást eredményez. A központi épületekben mozgás- és helyzetérzékelők telepítésével érték el, hogy feleslegesen ne égjen a villany. A belső levelezési forgalomban a bank 24 alkalommal megcímezhető borítékokat, továbbá újrahasznosított papírt és bélyegzőket használ.

Az Erste stratégiájának megfelelően két éve kizárólag megújuló forrásból származó zöld energia vásárlásával fedezi épületeinek áramigényét. A pénzintézet évente mintegy 8 ezer megawatt áramot használ fel, amely éves energiafogyasztásának több mint a fele. További egyharmadot tett ki a gáz és távhő, míg a fennmaradó rész a járművek üzemanyaga.